Уніформа давно стала невід'ємним елементом корпоративного стилю. Створюючи уніформу, дизайнер в першу чергу орієнтується на логотип компанії. Забарвлення і стиль уніформи визначаються кольором і змістом логотипу компанії. Коли створюється спецодяг, то всі його елементи продумуються дуже детально. Спосіб нанесення логотипу залежить від того, з якого матеріалу і в якій кольоровій гамі створено корпоративний одяг.

В даний час спеціалізований одяг прикрашається логотипами з використанням декількох основних способів. Кожен з них має свої переваги, недоліки і специфіку. Для того, щоб спецодяг виглядав гармонійно і позитивно впливав на імідж компанії, дуже важливо правильно вибрати спосіб нанесення логотипу.

Уніформа може бути прикрашена логотипом з використанням одного з таких методів:

  • трафаретний друк (шовкографія);
  • термоперенос (текстильні плівки);
  • вишивка.

Шовкографія

Шовкографія - це відносно недорогий спосіб нанесення логотипу. Специфічних вимог до якості текстилю він не пред'являє і дозволяє робити дуже яскраві і об'ємні зображення, які досить довго зберігають первинний вигляд. Але корпоративний одяг, оформлений з використанням трафаретного друку, виглядає досить скромно і не відрізняється оригінальністю.

Термоперенос

З використанням методу термопереносу може бути створено більш різноманітний спеціалізований одяг, ніж за допомогою шовкографії. Цей спосіб дозволяє створювати малюнки різної фактури.

Використовуючи якісну термоплівку, можна створити глянсовий логотип, а можна зробити логотип зі світловідбиваючою, бархатистою або флюорисцентною поверхнею.

Метод термопереносу дає дуже широкі можливості для творчості. Спецодяг, прикрашений логотипом, нанесеним за допомогою термоплівки, буває дуже яскравим і своєрідним. При використанні цього способу дуже важливо вибрати якісну термоплівку, в іншому випадку малюнок може досить скоро потріскатися і втратити вигляд.

Комп' ютерна вишивка

Найбільш якісним і універсальним способом нанесення логотипу є вишивка. Вона дозволяє наносити малюнки на будь-які тканини, навіть на ті, для яких неприйнятно використання інших способів.

За допомогою вишивки можна нанести малюнок не тільки на спецодяг, а й на багато аксесуарів, що значно розширює рекламні можливості.

Комп'ютерною вишивкою можна прикрасити не тільки футболки, сорочки і толстовки. На відміну від інших способів нанесення логотипів, цей метод може використовуватися на шарфах, поясах, сумках і виробах зі шкіри. З цими приємними дрібницями уніформа набуває більш привабливого вигляду, що позитивно позначається на іміджі компанії.

Технологія вишивки дозволяє створювати картини з використанням великої кількості кольорів. Для вишивки можна використовувати найрізноманітніші нитки, в залежності від того, на який текстиль вона наноситься. Нитки з віскози і поліестеру, наприклад, не линяють при пранні і не сідають при високих температурах. Перевага вишивки полягає не тільки в тому, що корпоративний одяг з її використанням виглядає більш дорого і благородно, але і в тому, що вишивка відрізняється надійністю і довговічністю.

Таким чином, найбільш естетичним і надійним способом нанесення логотипу на текстиль є вишивка. Спецодяг, оформлений вишивкою, виглядає дуже ефектно і презентабельно. Для виконання вишивки використовуються найсучасніші комп'ютерні технології, що дозволяє створювати дуже складні малюнки і тиражувати їх у будь-якій кількості.

Вишивка - це не найдешевший спосіб нанесення логотипу, але він окупається своєю довговічністю і красою. Оформлена вишивкою уніформа виглядає дуже естетично і відрізняється індивідуальністю. Недарма, виникнувши в глибоку давнину, вишивка не втратила своєї актуальності до сьогоднішніх днів і дуже широко використовується для декорування одягу.