Білосніжний медичний одяг традиційно вважається символом бездоганної чистоти і стерильності. І жоден інший колір не може в повній мірі зрівнятися в цьому з білим. Зазвичай, багато лікарів і мед сестер надають перевагу кольорам, що менше брудняться. Вони намагаються уникати медодягу білого кольору - і з практичних міркувань, і під впливом модних тенденцій. Однак, як показують опитування, пацієнти досі вважають, що саме білий колір медичного одягу найбільш відповідає високому званню лікаря і є ознакою професіоналізму. І керівництво багатьох медичних установ з ними солідарне.

Якщо робочий дрес-код вимагає від вас носіння білого професійного одягу, не впадайте у відчай, ми підготували для вас кілька порад, які допоможуть вам відповідати вимогам і при цьому відмінно виглядати на робочому місці.

Важливі деталі

Оригінальна тасьма, підгини, збірки, защипи, кнопки, красиві ґудзики і елегантна вишивка - всі ці деталі додадуть родзинку вашому бездоганному образу. Сміливі та рішучі можуть також використовувати в оздобленні одягу контрастну строчку або невеликі принти.

Ідеальний розмір

Підбирайте медичний одяг точно згідно свого розміру. Мішкуватий білий костюм виглядає не дуже презентабельно, проте занадто вузькі медичні штани або халат, що ледь застібаються на грудях, також не викликають захоплення.

І однотонний костюм темного кольору, і костюм з принтованої тканини, трохи приховують недоліки занадто широкого або погано підібраного одягу. Але з білим одягом цей фокус не пройде. Вибирайте одяг, який буде сидіти точно по вашій фігурі. До речі, пряма куртка із застібкою на запах під грудьми зробить вас візуально стрункішою.

Нижня білизна

Частою скаргою на медичний одяг білого кольору є те, що тканина просвічується. Особливо це стосується медичних штанів. І навіть більш щільна тканина для брюк не завжди може вирішити цю проблему. Cтарайтесь не носити під білим одягом кольорову білизну або білизну з малюнком. Прийнято вважати, що білу білизну під білим одягом не видно. Однак це не так. Найкраще в цьому випадку працює гладенька білизна бежевого кольору, наближеного до кольору вашої шкіри. Це, до речі, також відмінно можна застосувати і для білих сорочок, і для хірургічних топів білого кольору.

Сподіваємося, що наші поради допоможуть Вам завжди мати гарний вигляд і з задоволенням носити білий мед одяг.